
Înviat („Risen”) – film de lungmetraj
24 mai 2025
Nu suntem plătiți! Păcatul este altundeva
25 mai 2025Am selectat pentru voi și în această săptămână întrebările trimise de cititorii site-ului nostru, cărora le-am răspuns din darul lui Dumnezeu. Subiectele întrebărilor au legătură cu articolele și clipurile pe care le-am publicat de curând și vizează teme importante ale vieții duhovnicești și cotidiene.
Răspândiți dragostea!
Faceți click/tap pe întrebări pentru a vedea răspunsurile!
Lectură plăcută!
Atac demonic. Să nu dăm atenție gândurilor și schimbărilor de stare. Să ne continuăm programul duhovnicesc cu curaj și constanță.
Prin rugăciune și prietenie cu oameni duhovnicești. E nevoie de smerenie, gând bun, răbdare și simplitatea nădejdii.
Cheamă-l și ai răbdare!
Să ai credință vie în Dumnezeu! Acesta l-a adus în existență dimpreună cu tine – deci să nu crezi că ești singură și tu trebuie să le faci toate.
Mihaela Cu credință! Să spui asta și să te rogi. Să nu ne ascultăm gândurile.
Ca la învierea lui Lazăr însă cu un trup transfigurat ca al Mântuitorului.
Au mers în iad. În clipa în care Hristos S-a coborât la iad, cele care au dorit, au ieșit de acolo.
Cu „Doamne, luminează-mi întunericul!”
Toată istoria omenirii care dovedește că LGBT este distructivă și că Ortodoxia este libertate și împlinire personală prin sfințenie.
Mai bine fără așteptări – însă trebuie să întrebăm pe cei mai duhovnicești decât noi să ne spună dacă mergem bine.
Iubirea se distorsionează foarte ușor prin egoism.
Hmmm… atenție că poate să fie de la Dumnezeu însă poate să o mimeze și diavolul. Să încercăm să nu ascultăm gândurile.
Cu nimic. Postul ajută foarte mult pentru luminarea minții. Un trup bine hărănit tiranizează sufletul.
Să vă concentrați pe Hristos, să aveți o relație strânsă cu duhovnicul și să nu absolutizați căsătoria. Considerați și monahismul.
Nu putem în starea în care suntem. Cel mai bine este să nu vorbim cu ele.
Da, însă și relații interpesonale cu oameni duhovnicești, spovedanie și studiu duhovnicești.
Vezi unde te validează Dumnezeu în fața celorlalți.
Da, pentru că Sfinții vorbeau pe baza Sfinților (Bisericii) dinaintea lor.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!

11 Comment
Parinte cand spuneti atac demonic..la ce ca referiti..ca nu inteleg cum te ataca demonii. Iti intra in corp..iti arunca sageti..cum?
diavolul atacă pe ascuns și prin surprindere
La multe lucruri însă în general pentru omul de rând este vorba despre război de gând sau/și coșmaruri.
Părintele a explicat că demonii sunt tipuri de minte. E o formă de minte întunecată care circulă prin Univers și ne poate da anumite gânduri. Acelea sunt atacurile în marea majoritate a cazurilor, dar de cele mai multe ori noi nu le resimțim precum atacuri, le confundăm cu gândirile noastre și cu personalitatea noastră. Dacă totul e bine, stăm confortabil pe canapea, și deodată simțim să răzbunăm ceva ne-a făcut cineva în trecut – acel gând nu e al nostru, nu e o simplă amintire că trebuie să ne reglăm conturile sau să ne recâștigăm onoarea pătată, așa cum avem noi impresia – acel gând e străin de noi, nu s-a născut în creierul nostru, nu are absolut nicio treabă cu noi, este efectiv sădit acolo de o entitate demonică. Ca și cum creierul nostru ar fi un calculator, iar demonul e virusul care intră și strică gândurile/programele. De aceea avem nevoie permanentă de antivirus – paza minții de care vorbește părintele, efectiv să nu primim acele gânduri. Trebuie să realizăm rapid că nu sunt ale noastre și să nu le primim.
Doamne ajuta, vă mulțumim pentru rubrica !
Nu vă supărați as dori sa am acasa un veșmânt al unui sfânt/a sau o bucată de Sf moaște, care este procedura? cu cine pot lua legătura?
Luați legătură cu așezământul monahal care are moaștele dorite de dvs. și întrețineți relații duhovnicești bune în timp.
Pot primi o bucățică de sf. Moaște? Dacă da, unde, cum, în ce fel? Sărut-mâna. Sunt cântăreț bisericesc, însă am multe atacuri pe „nepusă masă”, de la oameni, cât și din ascuns…cu siguranță, dacă aș primi o bucățică…aș avea protecție. Firește, protecția o simt (o am) de la Maica Domnului. În plus, înainte de a veni în această lume…am fost dăruit lui Dumnezeu și îl simt mereu alături de mine, păcătosul.
Soțul meu îmi ingradeste libertatea? Cum sa procedez?
Fotografiile facute de dvs. sunt foarte frumoase! Mi-qr placea sa le pun pe desktop dar din pacate au rezolutia cam mica.😊
Bună ziua, apropos de flori….
Las un link, dacă îngăduie și părintele:
„Cum să ne schimbam modul de comportament și de gândire, k sa devenim mai smeriți și mai echilibrați!🏵️💮🌸🏵️💮🌸 gânduri din „Grădina sălbatică”:
O minunata lecție de viață , de la o superbă artista, creatoare de tablouri din Flori presate:
https://youtu.be/2lds6YkZd-w?si=t8C_rwetJ60qFf8e
Doamne ajută!
@ Dna cu copilul mic 🍼
La întrebarea ei / îngrijorarea Dnei cu bebelușul „👶” Îmi iubesc foarte mult copilașul care are 3 luni, însă, eu ca mama sunt foarte fricoasă, ..și plâng…(…)…
pe lângă sfatul Părintelui…as mai sugera DIN PROPRIE experiență (eu- am născut în UK, eram singura, departe da familie și și în Pandemie) …
Sfaturi: utile:
– consultați o moașa (midwife) și medicul de familie!
– faceți analize pt ❗glanda Tiroidă ( dacă apar dereglări hormonale – pot apărea: depresie, anxietate, plâns, epuizare, etc)❗
– alăptați sau dați lapte praf?🍼
– somnul este Sfânt! In lăuzie, când doarme bebelușul să dormiți și dvs!
– alimentați -va bine și corect !!!
– acceptați și cereți ajutor : mamei, soțului, soacrei, unei surori, vecinei etc
Concluzie: este un proverb (african)
iT Takes a village to raise a child–-
Adică „Îți trebuie un sat întreg că sa crești un copil !”🙏🏕️🛖🏘️
Baftă!
Doamne Ajută