Urmăriți un material de folos în care arhid. Sorin Mihalache ne explică de ce nu postim tot timpul.
Vizionare plăcută! (după clip aveți podcastul și sinteza săptămânii)
Powered by RedCircle
În Vinerea Mare Cuvântul a tăcut și ne-a dat să înțelegem că prin jertfă și tăcere ajungem la înviere. Urmăriți secvențe din Punerea în Mormânt, Prohodul Domnului, Binecuvântările Învierii și procesiunea cu Epitaful de la Schitul Lacu.
Urmăriți filmul „Patimile lui Hristos” în regia lui Mel Gibson, cel mai bun film de până acum care tratează Patimile și jertfa Domnului.
Urmăriți un dialog frumos cu Adrian Artene, director editorial al trustului de presă Gândul, care de copil a dorit să fie jurnalist însă pe măsură ce a crescut L-a (re)descoperit pe Dumnezeu. Discutăm despre sistemul de valori adevărat, drumul jurnalistului către Dumnezeu, manipulări, horoscoape, astrologi, avalanșa informațională, relațiile de familie și altele.
Părintele Efrem de la Schitul Sfântul Andrei ne învață în câteva cuvinte cum să dobândim pacea în sufletele noastre. Nu este greu însă patimile noastre ne împiedică. Vom avea hotărârea să le depășim?
Învierea lui Hristos înseamnă apariția Luminii Adevărului, o Lumină pe care întunericul nu o mai poate cuprinde. Este adevărat că noi putem să preferăm întunericul în care să ne complacem în lucrarea patimilor, însă Lumina iubitoare este totdeauna prezentă așteptând întoarcerea noastră. Urmăriți troparul „Îngerul a strigat” cântat de Paștele sărbătorit la Schitul Lacu în 2024 dimpreună cu fotoreportaje de la Înviere și Vecernia Iubirii.
Urmăriți un cuvânt scurt și clar al p. Nikon din Athos în care acesta ne dovedește cu mărturii dacă Sfânta Lumină este o minune sau înșelăciune.
Urmăriți un material scurt și clar în care IPS Athanasie de Limassol ne învață ce este rugăciunea minții.
Ca o expresie a exploziei de bucurie datorate Învierii, în Sfântul Munte în Lunea sau în Marțea Luminată se fac procesiuni la diferitele așezăminte monahale cu icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului și cu o mică parte din Sfintele Moaște ale fiecărui așezământ. Se face aghiazmă și se citește din Evanghelii pentru a se sfinți și natura astfel încât totul să participe la bucuria Învierii. Mai jos aveți un scurt fotoreportaj de la procesiunea care a avut loc la mănăstirea Sfântul Pavel în Lunea luminată, 2024.
Care sunt treptele credinței în Dumnezeu și cui se arată Hristos? Care este rolul libertății în acest context? Cum se comportă Dumnezeu relativ la neputințele noastre din acest punct de vedere? O încercare de răspuns la aceste întrebări precum și la altele le puteți găsi în materialul de față.
Urmăriți un material în care astrofizicianul Hugh Ross prezintă câteva exemple ce pun în lumină extraordinarul reglaj fin al universului și în special a sistemului nostru solar, arătând că doar în aceste condiții stabilite de Dumnezeu poate exista viață umană.
Urmăriți o discuție admirabilă între cunoscutul matematician creștin de la Oxford, John Lennox și celebrul Jordan Peterson în care acesta din urmă este confruntat cu realitatea existenței lui Iisus.
Ascultați un cuvânt încurajator al părintelui Haralambos Papadopoulos care ne dă motive pentru a nu dispera.
Urmăriți o știre care trebuie să ne pună pe gânduri: Creștinismul este „considerat din ce în ce mai mult” în lume ca fiind „dăunător”. Ce ne rezervă viitorul?
Ascultați-l pe Gheronda Partenie, egumenul mănăstirii Sf. Pavel din Athos cum ne vorbește despre părintele Andreas – egumenul anterior cu o viață foarte duhovnicească, despre stilism, și despre Maica Domnului.
Ascultați pe părintele Pimen Vlad cum ne povestește despre evenimentele din Săptămâna Luminată și despre bucuria Învierii.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!