Cu două zile în urmă, pe 1 martie am sărbătorit martirajul unui episcop cu viață sfântă, Preasfințitul Grigorie Leu, pe care comuniștii l-au ucis prin otrăvire pe 1 martie 1949 după o viață de martir.
Vizionați mai jos un documentar extraordinar realizat de TVR 1 care ne prezintă viața și activitatea acestui episcop cu viață sfântă și cauzele uciderii sale.
După acest clip, veți avea și știrea de la Trinitas TV cu confirmarea faptului că a fost de fapt vorba de o crimă.
Să avem rugăciunile lui!
Vizionare plăcută! (după clipuri aveți podcastul)
Vizionați mai jos anunțul oficial prin care se face cunoscut că Preasfințitul Grigorie Leu a fost, de fapt, otrăvit:
Powered by RedCircle
Să avem rugăciunile lui!
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
2 Comment
Maine ne aducem aminte si de sf Nicolae Velimirovici, acest gura de aur al zilelor noastre, care ne-a lasat minuantele sale predici si rugaciunile de pe malul lacului, dar si multe altele. Un om care prin cuvantul sau ne arata ce mare bogatie avem noi ortodocsii. Se potriveste bine cu duminica ortodoxiei.
Mulți martiri are neamul nostru în secolul XX! Trebuie să depășim autocompătimirea, lamentările și să comutăm atenția de la cazurile de lașitate din acea perioadă (de care ne folosim ca să ne justificăm propria lașitate) la cercetarea vieților acestei mulțimi de martiri! Dacă noi îi cercetăm, îi căutăm atunci și ei ne ajută, ne întăresc, ne vin grabnic în ajutor.