Urmăriți o frumoasă prezentare pe care PS Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, o face Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou (Dimitrie Basarabov), Ocrotitorul Bucureștilor și al Catedralei Patriarhale.
Vizionare plăcută! (după clip aveți podcastul și Sinteza)
Powered by RedCircle
În continuare, citiți și o selecție de citate din articolele publicate în cursul acestei săptămâni pe site-ul nostru „O Chilie Athonită: Bucurii din Sfântul Munte”. Vă încurajăm astfel să reveniți asupra lor pentru o mai bună înțelegere. Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Sub fiecare citat aveți și previzualizarea articolului din care a fost luat.
Dacă faceți click/tap pe previzualizare, veți naviga la articolul sursă. Ca și până acum, comentariile voastre sunt binevenite!
Răspândiți dragostea!
Lectură și vizionare plăcută!
Trebuie să ne autodepășim traumele. Să avem curajul și credința în Dumnezeu pentru că dacă ne gândim în continuu la traumele noastre ne închidem în iadul singurătății noastre. Să avem curajul să iubim și să știm că sunt și alții care ne iubesc!
Principalul rol al familiei este de a-i învăța pe tineri să iubească și să fie aproape de Dumnezeu! Ăsta este rolul familiei.
Așa că avem o problemă uriașă, iar ei nu-și dau seama că întreaga viață devine controlată sub pretinsul interes de a avea o societate sănătoasă.
Astăzi, cei mai mulți tineri sunt rebeli. Așa au crescut. Ce să facem? Fiecare are voia sa. Acestor copii trebuie să le fii părinte. Ceea ce înseamnă că de multe ori lărgești tu limitele, ca să încapă cât mai mulți – fără să însemne că le faci voile. Și îi iei de mână, unul câte unul, și îl duci undeva. Nu la tine, să te adore ca pe o icoană a Părintelui Ceresc. Nu! Acest lucru ar fi fost și o blasfemie! Ci trebuie să îl duci la Hristos. Acest lucru a fost dintotdeauna dureros.
Deci menirea noastră aici pe pământ este să învățăm să iubim. Din cauza asta dintre domeniile care trebuie să ne intereseze în viață este, întâi de toate, duhovnicia fără de care nu vom reuși, și mai apoi domeniul sau domeniile profesionale în care ne validează Dumnezeu adică acolo unde ne ajută Dumnezeu să creștem cantitatea de iubire, de unitate, de armonie din univers.
Sf. Simeon Stâlpnicul, un om care era atât de însetat de Împărăția lui Dumnezeu, încât și-a îndepărtat până și picioarele de pământ, trăind în vârful unui stâlp, lângă neprihănita sa mamă, Marta, care stătea la baza stâlpului. Acest om a dat audiență marilor împărați și regi ai lumii și a sfătuit atât de mulți oameni să devină creștini. Acest mare Sfânt a vrut să ajungă în Rai imediat și și-a petrecut timpul pe vârful stâlpului rugându-se. Oamenii îl vedeau acolo sus făcându-și rugăciunile acolo cu sute de metanii, se ruga ore întregi cu mâinile ridicate, îi sfătuia pe oameni din vârful stâlpului, predica zilnic la ceasul al nouălea. Atât de mulți oameni și-au găsit mântuirea prin Sfântul Simeon.
Atât Iosua Comandantul, cât și Sf. Simeon Stâlpnicul, sunt împreună o mărturie comună pentru noi despre cum să tânjim după Cer, cum să fim oameni care știu ce așteaptă.
Deci, scopul nostru aici, pe pământ, e pregătirea pentru veșnicie, pentru că viața aici e scurtă. Ni se pare nouă lungă, dar e foarte scurtă viața aici și Dumnezeu a îngăduit ca în timpul vieții de aici, prin răbdarea pe care o facem, prin dragostea pe care o arătăm față de ceilalți, prin bunătatea noastră, prin tot ce facem noi aici, pe pământ, să ne pregătim pentru veșnicie, pentru că la plecarea spre veșnicie se zice: ”Cum am viețuit aici, pe pământ (adică cu scopul de a face binele, de a fi buni, de a ne ruga), toate acestea continuă în veșnicie la altă măsură”.
cei mai sănătoși mental sunt oamenii de 50-60 de ani și, pe măsură ce coborâm pe scara vârstei, [apar] mai multe depresii, anxietate, suicid, autoagresiune, toate aceste vârfuri psihometrice pe măsură ce vârsta e din ce în ce mai tânără, ceea ce se corelează cu imersiunea subiecților în lumea digitală.
„Părinte, eu și soțul meu am fost căsătoriți în toți acești ani în totală armonie, ne-am crescut copiii, sunt toți perfect sănătoși, toți au familii frumoase, ferma noastră prosperă, niciunul dintre animalele noastre nu moare, fiecare sămânță pe care o punem în pământ se înmulțește din belșug, avem mai multe resurse decât putem folosi sau chiar distribui. Părinte, Dumnezeu ne-a abandonat!”
Atunci când m-au întrebat ce fac, le-am spus că mă rog, și după ce polițista m-a întrebat ce fel de rugăciune fac, am fost puțin contrariat. Iar atunci le-am spus că mă rog pentru fiul meu decedat. La acel moment aceștia mi-au spus că încalc legea și mi-au solicitat să plec.
Urmăriți un foarte bun discurs despre adevărata pandemie a dependenței de Smartphone-uri și ce putem să facem pentru a scăpa de aceasta.
Aici a intervenit Jordan. Le-a reamintit bărbaților ce înseamnă de fapt să fi bărbat: responsabilitate, datorie, sacrificiu, curaj și onoare. Și pentru asta a fost atacat dur de jurnaliști, în principal femei, ca fiind divizor și toxic etc. – pentru că le spunea bărbaților să fie mai buni. Jordan nu este perfect, nimeni nu este, dar mesajul lui a fost esențial, în special pentru bărbați, și încearcă să-i strice cariera pentru asta.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!